Velicina slova
Prijava

Finansijer

Ministarstvo

Realizator projekta

Grlica

Opština Pirot

SO Pirot

Razvoj seoskog turizma

Stara planina

Poštovani sugrađani, vlasnici objekata na području Stare planine, pozivamo Vas da nam se javite kako bi smo Vam pomogli i detaljno Vas upoznali sa neophodnim uslovima za pokretanje seoskog turzima. Molimo Vas da nam se obratite kako bi smo Vas upoznali sa svim prednostima koje nudi seoski turizam i uputili Vas na moguće izvore sufinansiranja i kreditiranja, kako bi ste svoj objekat što pre doveli u funkciju i svom porodičnom budžetu obezbedili siguran izvor finansiranja.

Stara planina je izuzetna prirodna i geografska oblast sa retko očuvanim (zaboravljenim) seoskim ruralnim destinacijama, one na selu tek nastaju, zapravo počinje obnova starih zapuštenih imanja u seoska izletišta i prenoćišta. Mesta za Vaš aktivni odmor na selu (Agrotourism) za koja niste ni znali da postoje su par klikova od Vas - Dobrodošli ! Sve što treba da uradite jeste da nam se obratite i mi ćemo Vam pomoći u skladu sa našim mogućnostima da saznate i procenite da li se isplati ulagati u seoski turizam. Pomenućemo ovom prilikom samo to da susedne zemlje kao što su Slovenija, Hrvatska i Crna Gora bukvalno žive od turizma. I naša država polako počinje da shvata koliki potencijal leži u oživljavanju sela i pokretanju seoskog turizma. Sve su povoljnije kreditne linije koje omogućavaju adaptaciju seoskih domaćinstava kao i donacije stranih fondera za oživljavanje naših opustelih sela. Ovom prilikom želimo da Vas se obratimo da nam se pridružite u pokušaju da vratimo Srbiji ono po čemu je oduvek bila poznata. A to je uređeno, živo i bogato selo.

 Ovo je tek početak i iskreno se nadamo se da će lokalna samouprava sa republikom prepoznati kakav potencijal leži u našim selima, koja su do pre 80-ak godina bila pokretač srpske privrede.  Područje Visoka je svojevremeno bilo poznato po tome što je imalo više grla stoke od cele Kraljevine Srbije, kasnije ujedinjene Jugoslavije. Visok je tada bio veći privredni centar od samog Pirota, dok je većina manufakturnih predmeta proizvedena upravo od sirovina sa Stare planine. 

Login Form